FLIR kammar hem tre NMEA-utmärkelser

FLIR kammar hem tre NMEA-utmärkelser

Friday, March 4, 2016


FLIR MV och MD-seriens värmekameror och Raymarines Evolution™ är viktiga vinnare vid 2014 års NMEA Conference & Expo

October 2014

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) har glädjen att meddela att tre av deras produkter fick utmärkelser vid 2014 National Marine Electronics Association (NMEA) årliga konvent och expo som nyligen ägde rum i Fort Myers, USA, 8-11 oktober.  

 Varje år visar NMEA:s medlemmar tillverkare sin erkänsla för innovativa produkter och ledarskap i branschen. I år kom FLIR MD625, en värmekamera för mörkerseende med fast montering, på delad första plats i kategorin Specialty, Raymarines Evolution™ autopilot blev en av två vinnare i kategorin Autopilot och det mycket avancerande systemet FLIR MV604CL värmekamera för mörkerseende, , tog ensamt hem 2014 års NMEA-BWI Technology-utmärkelse.  FLIR Systems utvecklar, tillverkar och marknadsför maritima produkter under de två varumärkena FLIR och Raymarine. 

"Vi på FLIR känner oss hedrade över att bli erkända för att vara bland de bästa i branschen," kommenterade FLIR:s styrelseordförande och VD, Andy Teich. Som" the World’s Sixth Sense™ strävar vi efter att leverera produkter som kan göra människor ombord säkrare, ge dem mer kontroll och låta ha roligare. Vi är mycket glada över att vår överlägsna teknik för termiskt mörkerseende och Raymarines Evolution™ autopilot med 9-axlars precisionsövervakning uppmärksammades som innovativa produkter som ger en helt ny upplevelse till sjöss." 

 En del av FLIR:s MV-serie, multi-sensorn FLIR MV604CL, har aktiv gyrostabilisering, radar och videospårning, termiskt mörkerbild och kameror för färg och svart/vitt samt för vitt lågljus, vilket gör den till en av de mest tekniskt avancerade värmekameran för mörkerseende i den marina branschen. 

 Den prisvärda, fast monterade FLIR MD625-värmekameran för mörkerseende är lätt att montera och kan enkelt integreras med befintliga elektroniksystem. Den sänder standard analog video som enkelt kan visas på vilken monitor som helst vid styrpulpeten eller var som helst i båten.

 Raymarines autopilotsortiment Evolution lanserades förra året och har överallt dragit uppmärksamheten till sig från båtägare och båttillverkare för sin exakta prestanda, 9-axlars sensorteknik, enkla Automagic™-kalibrering och för att den är lätt att installera. Evolution kombinerar avancerad rymdnavigationsteknik med Raymarines expertis på marina autopilotsystem för att leverera banbrytande autopilotintelligens. Evolution tilldelades också 2013 års NMEA-BWI Technology-utmärkelse.


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. är världsledande på design, tillverkning och marknadsföring av sensorsystem som förbättrar varseblivning och medvetenhet. FLIR:s avancerade system och komponenter används för många olika typer av termisk bildtagning, situationsmedvetenhet och säkerhetsapparatur, inklusive luftburen och markbaserad övervakning, statusmonitorering, navigation, rekreation, forskning och utveckling, processtyrning inom tillverkning, eftersök och räddning, drogförbud, transportsäkerhet, gränspatrullering och patrullering till sjöss, miljöövervakning, liksom upptäckt av hot från kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen (CBRNE). För mer information, besök FLIR:s webbplats på www.flir.se

Om Raymarine:

Raymarine, som är världsledande på marinelektronik, utvecklar och tillverkar det mest omfattande utbudet av elektronisk utrustning för fritidsbåtar och mindre, kommersiella marina marknader. De prisbelönta produkterna som är utformade för att ge hög prestanda och vara lätta att använda, finns tillgängliga via ett globalt nätverk försäljningsställen och distributörer.

I Raymarines produktsortiment finns radar, autopiloter, GPS, instrument, fishfinders, kommunikations- och integrerade system. Raymarine med huvudkontor i Fareham, Storbritannien, är en avdelning inom FLIR Systems, som är världsledande inom termisk bildtagning. För mer information om Raymarine, besök www.raymarine.se

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.se/media

RM16-1014

COMMENT