Svensk proffsfiskare återupptar samarbete med Raymarine

Johan Abelsson fiskar lax med Raymarine’s Visionality™

March 2014

Johan Abelsson, erkänd proffsfiskare, bloggare, skribent och charterkapten med laxfiske i Östersjön som specialitet ägnar ca 150 dagar om året till sjöss och har så gjort i över 30 år. Johan syns och verkar även internationellt med ett spännande Tv-projekt från Ryssland som sänds i 10-15 avsnitt med över 25 miljoner tittare som mest inplanerat i vår.

Som Raymarine ambassadör, kommer Abelssons 28ft Carolina Classic utrustas med ett helt Raymarine system, bestående av CP100 CHIRP DownVision™ ekolodsmodul för detaljerad fisk och bottenstruktur, CP450C CHIRP ekolodsmodul som bemästrar djup ned till 3000m och slutligen nya Evolution™ autopilot. 

Abelsson säger, " Jag är glad att få möjligheten att ingå samarbete med Raymarine igen, det fungerade bra förr och jag tilltalas av nyheterna väldigt. Det är en nystart med nytt fokus och fler nyheter inom kort.”

Pontus Wennergren från Raymarine Sverige AB, svarar, ” Raymarine är välkänt för sin breda produktportfölj och har nu satsat hårt inom fiske arenan. Lanseringen av prisvinnande Dragonfly® med DownVision i mars förra året tog fisk och fiskare världen över med storm, nu har vi tagit samma funktioner, teknik och innehåll och lyft in det i utvalda modeller av multifunktions displayer. Det ska bli intressant att följa samarbetet med Johan, jag är säker på att han kommer att få ut det mesta av systemet och det hoppas vi resultaten ska visa!” 

Raymarine’s dual-CHIRP DownVision™ ekolod finns tillgängliga som stand-alone Dragonfly® och nya Dragonfly®7, multifunktions displayerna a68 och a78 samt CP100 ekolods modul som ansluts till Raymarine nätverk. 

     

Information till journalister;

Johan Abelsson, aktiv proffsfiskare skriver och bloggar för en rad forum som inkluderar abelfishing.com, simrishamntrolling.se och Mitt Fiske.

Raymarine systemet i Johan Abelssons Carolina Classic innefattar;

· 2 x Raymarine e125 MFDs (multifunktions displayer)
· 1 x Raymarine 4kW 18 " HD Color radar radom
· 1 x Raymarine AIS650 Transponder
· 1 x Raymarine Ray49E VHF radio
· 1 x Evolution Raymarine Autopilot
· 1 x Raymarine CP100 CHIRP ekolods modul med en CPT-110 akterspegelsgivare
· 1 x Raymarine CP450C CHIRP ekolods modul med en M265LM inomskrovsgivare


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. är världsledande på design, tillverkning och marknadsföring av sensorsystem som förbättrar varseblivning och medvetenhet. FLIR:s avancerade system och komponenter används för många olika typer av termisk bildtagning, situationsmedvetenhet och säkerhetsapparatur, inklusive luftburen och markbaserad övervakning, statusmonitorering, navigation, rekreation, forskning och utveckling, processtyrning inom tillverkning, eftersök och räddning, drogförbud, transportsäkerhet, gränspatrullering och patrullering till sjöss, miljöövervakning, liksom upptäckt av hot från kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen (CBRNE). För mer information, besök FLIR:s webbplats på www.FLIR.com.

 

Om Raymarine:

Raymarine, som är världsledande på marinelektronik, utvecklar och tillverkar det mest omfattande utbudet av elektronisk utrustning för fritidsbåtar och mindre, kommersiella marina marknader. De prisbelönta produkterna som är utformade för att ge hög prestanda och vara lätta att använda, finns tillgängliga via ett globalt nätverk försäljningsställen och distributörer.

I Raymarines produktsortiment finns radar, autopiloter, GPS, instrument, fishfinders, kommunikations- och integrerade system. Raymarine med huvudkontor i Fareham, Storbritannien, är en avdelning inom FLIR Systems, som är världsledande inom termisk bildtagning. För mer information om Raymarine, besök www.raymarine.com.


For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.com/media 


RM06-0314