Raymarine LightHouse 3 Vanliga frågor | Raymarine by FLIR

Raymarine LightHouse 3 Vanliga frågor

Tillbaka till startskärmen för LightHouse 3.9

LightHouse 3.3 har packats med många spännande nya funktioner för både Axiom och Axiom Pro, däribland:

Kan fullt ut kommunicera via nätverket med multifunktionsdisplayer i eS- och gS-serierna (uppgraderade till LightHouse 3.3)

AIS-målöverlagring på radarn

Radardisplay med Relative Motion True Trails

Kartplotter för väder stödjer SiriusXM Marine Weather (SR150-mottagare)

Navionics plottersynk. LightHouse 3 synkas via WiFi med Navionics Boating-app

 • Aktivera och förnya ditt abonnemang på Freshest Data
 • Kartan uppdateras direkt i din multifunktionsdisplay via appen
 • Synkronisering av waypoints, rutter och spår

Uppgraderingar av perifer sensorprogramvara (radarskannrar, ekolodsmoduler etc.)

Ekolodsförbättringar med:

 • Justeringar av känslighetshistorik på RealVision 3D-ekolod
 • RealVision 3D on-grid-djup och intensitetsskala
 • Smidiga räckviddsändringar och övergångar
 • Snabbkommando för att ögonblickligen avaktivera alla ekolodssändare

MFD-visning av spänningsdata för databoxöverlagring eller app på instrumentpanelen

Förbättrad diagnostik med detaljerad lista över nätverksenheter

Nya språk: bulgariska, hebreiska, ungerska, thai.

Se LightHouse 3.3-sidan på Raymarine.com för ytterligare uppgifter om dessa nya funktioner.

Ja! LightHouse 3.3 finns nu för Raymarines multifunktionsdisplayer i serierna eS och gS. När dessa multifunktionsdisplayer har uppgraderats kommunicerar de smidigt via nätverket med Axiom- och Axiom Pro-multifunktionsdisplayer.

Nej. Först måste dina konfigureringsfiler för digital omkoppling uppgraderas till den nya LightHouse 3-standarden. Vi rekommenderar att man först rådgör med båtbyggaren eller återförsäljaren innan man uppdaterar en båt med digital omkoppling.

Nej. Efter omfattande testning fastslogs att minne och processorkapacitet hos Raymarine-produkter i a-serien, c-serien och e-serien inte räcker för att köra LightHouse 3 med acceptabel prestanda. De produkterna kan inte uppdateras till LightHouse 3.

Under de kommande månaderna planerar vi att lägga till många funktioner i operativsystemet LightHouse 3 som för närvarande stöds i LightHouse II. Bland dessa funktioner och förbättringar märks:

 • Väderappen Theyr GRIB Viewer
 • SIRIUSXM audio-stöd
 • Avancerade seglingsverktyg med:
  • Laylines och polardata
  • Tävlingsbana, snabbinmatning
  • Tävlingstimer och startlinjeassistent
 • Bränslehantering
 • Grafisk presentation av tidvatten och strömmar
 • Dokumentvisare
 • Ytterligare alternativ för datafält upptill och på sidan av displayen
 • Systemövergripande styrning av ljusstyrka
 • Linjal
 • Och många fler nya funktioner och förbättringar!

Vi är fast beslutna att leverera så många nya funktioner som möjligt med varje version av LightHouse 3, men på grund av de stränga tester och kvalitetssäkringsåtgärder vi inrättat med varje utgåva av LightHouse OS, kan inte alla funktioner och förbättringar som utvecklas garanteras i varje utgåva. Nya funktioner och förbättringar som inte hinns med blir prioriterade i nästa upplaga av LightHouse 3.

Vi planerar att följande versioner av LightHouse 3 ska komma snart:

 • LightHouse version 3.4 (februari 2018)

Liksom med vårt operativsystem LightHouse II, strävar vi efter att erbjuda regelbundna uppdateringar av LightHouse 3 med nya och utökade funktioner, men tidplanerna för LightHouse-uppdateringarna ovan kan komma att ändras.

LightHouse 3, Vanliga frågor

A. Raymarines RayControl- och RayRemote-appar är kompatibla med Axiom och LightHouse 3 nu. Kontrollera att du har uppdaterat dina appar till den senaste versionen i din appbutik online.

A. LightHouse 3.2 och senare versioner stöder system från Rockford Fosgate och FUSION. De styrs med Raymarines Audio App och kan anslutas till underhållningsmaskinvaran via NMEA2000.

Ethernetanslutning till FUSION 700 och 750 kommer i en uppdatering längre fram.

Vi kommer att lägga till stöd för SIRIUSXM satellitradio i en senare utgåva av programvaran.

Från och med LightHouse 3.3 stödjer Raymarines Axiom-system marint väder från SiriusXM i Nordamerika. Till skillnad från LightHouse 2-systemen som använder sig av en särskild app för marint väder, är visning av marint väder helt integrerat med kartapplikationen i LightHouse 3. När du öppnar menyn hittar du ett nytt urval av väderlägen som möjliggör överlagringen av SiriusXM:s väderdata.

Raymarine arbetar också med att ta fram en Theyr GRIB Viewer-app som ska ha väderalternativ för hela världen. Den kommer att finnas med i en senare uppdatering av LightHouse 3.

Alla Axiom- och Axiom Pro-system har inbyggt Bluetooth-nätverk. Vi planerar att aktivera det för användning med vissa tillbehör som t.ex. fjärrkontrollen RCU-3 senare i år.

Vi arbetar aktivt med att utveckla avancerade seglingsverktyg för LightHouse 3 inklusive att lägga banor, hantera startlinjer, skapa tävlingsbana och mycket mer. Vi hoppas kunna släppa detta under våren 2018.

Information för ägare av äldre produkter, och som funderar på LightHouse 3

Ja! LightHouse 3.3 finns nu för Raymarines multifunktionsdisplayer i serierna eS och gS. När dessa multifunktionsdisplayer har uppgraderats kommunicerar de smidigt via nätverket med Axiom- och Axiom Pro-multifunktionsdisplayer.

Nej. Efter omfattande testning fastslogs att minne och processorkapacitet hos Raymarine-produkter i a-serien, c-serien och e-serien inte räcker för att köra LightHouse 3 med acceptabel prestanda. De produkterna kan inte uppdateras till LightHouse 3.

Nej. Du måste ladda ner LightHouse 3.3 för eS- och gS-serierna från Raymarine.com manuellt och installera från ett microSD-minneskort. Det finns några mycket avgörande skillnader när det gäller hur man arbetar med LightHouse 3.3 och dess funktioner som du ska känna till innan du uppgraderar. Det finns en uppgraderad användarguide och förteckning över programvaruskillnader som du bör läsa innan du bestämmer dig för att uppgradera ditt system.

Nej. En del av funktionerna i Axiom och Axiom Pro skapas i programvara och blir tillgängliga via uppdatering. Andra Axiom-funktioner är beroende av Axiom-plattformens avancerade maskinvara och fungerar inte på den uppgraderade LightHouse II-hårdvaran.

RealVision 3D-ekolod, till exempel, är beroende av den nya ekolodshårdvaran som är inbyggd i Axiom och Axiom Pro och tillhörande givare. Om du inte har den ekolodsutrustningen ombord på båten kommer du inte att ha tillgång till RealVision 3D på uppgraderade produkter.

Om din uppgraderade produkt i eS- eller gS-serien är nätverksansluten med RealVision 3D-aktiverat Axiom eller Axiom Pro, har du fullständig åtkomst till RealVision 3D via nätverket

Innan du uppgraderar från LightHouse II till LightHouse 3 bör du noggrant läsa tillhörande versionsinformation och funktionsförteckningen. Vi har tagit fram en komplett förteckning över vilka funktioner i LightHouse 2 som ännu inte finns med i LightHouse 3. Om någon av de funktionerna är kritiska för dig till sjöss föreslår vi att du väntar med att uppdatera till LightHouse 3.

Tyvärr inte. Minimikraven på hårdvara och programvara för både LightHouse II och LightHouse 3 överstiger kapaciteten hos dessa äldre plattformar. Inga nya uppdateringar kommer att komma för dem.

Tillbaka till startskärmen för LightHouse 3.9