LIGHTHOUSE 3

Edgartown – v3.13 uppdatering


Edgartown (v3.13) är Raymarines senaste programvaruversion för Axiom LightHouse 3-system. Denna uppdatering är uppkallad efter den pittoreska hamnen på ön Martha’s Vineyard, och förser systemen Axiom, Axiom+, Axiom Pro och Axiom XL med flera nya funktioner.

Viktiga funktioner och egenskaper


Nya funktioner

  • Stöd för Raymarine LightHouse-kartor
  • CZone Digital Switching Plug & Play
  • App för antikollisionssystemet OSCAR
  • AnyDesk-app för fjärråtkomst
  • S63-krypterat kartstöd, S52-displayformat

Förbättringar och buggfixar

  • Ny palett i fullfärg för radarlager
  • Radarns räckvidd synkroniseras
  • Waypoint-ikoner på Radar PPI

NYA FUNKTIONER


Stöd för Raymarine LightHouse-kartor

LightHouse Edgartown är redo för Raymarines helt nya LightHouse kartkatalog som kommer 2021. LightHouse-kartor kan köpas online och laddas ner direkt till Axioms inbyggda minne eller till användarens microSD-minneskort. Kartor finns i Raymarines kartbutik eller från RayConnect-appen för Apple- och Android-enheter.

CZone Digital Switching Plug & Play

Axiom-systemen stöder nu CZones funktion för automatisk ifyllning. Tack vare det kan användare bygga grundläggande kretsstyrningssidor direkt på Axiom utan att behöva en särskild grafikfil. Naturligtvis kan båtbyggare och systemintegratörer som vill ha en ännu mer skräddarsydd layout fortfarande skapa sidor med ett särskilt grafikverktyg. Gränssnittet stöder möjligheten att hoppa mellan sidor och har en rik, anpassad grafik.

App för antikollisionssystemet OSCAR

I LightHouse Edgartown ingår OSCAR-appen för antikollision. Det innebär att Axiom-systemen kan visa bilder från kamerasystemet OSCAR för artificiellt seende. OSCAR identifierar flytande föremål i fartygets väg för att minska risken för kollision till sjöss. Mer information finns på www.oscar-navigation.com.

AnyDesk-app för fjärråtkomst

Nytt för LightHouse Edgartown är AnyDesk-appen för fjärråtkomst. AnyDesk ger fjärråtkomst till Axiom-displayen via internet. AnyDesk kan användas för utbildning, felsökning och fjärrsystemkonfiguration. Besök www.anydesk.com för mer information.

S63-krypterat kartstöd, S52-displayformat

LightHouse 3.13 Edgartown utökar det breda utbudet av kompatibla kartor som finns tillgängliga för Axiom-användare, med tillägg av stöd för S57- och S63-krypterade kartor. Dessa officiella HO-kartor (Hydrographic Office) används oftast ombord på stora segelbåtar, kommersiella båtar och statliga fartyg som omfattas av officiella transportkrav.

FÖRBÄTTRINGAR OCH BUGGFIXAR


LightHouse 3.13 EdgarTown – Radaröverlagring i fullfärg | Marine Electronics by Raymairne

Ny palett i fullfärg för radarlager

Axiom-användare kan nu välja att visa radarlagret i rött, svart, lila eller fullfärg. I färgläget använder radarn 256 färger för att skilja mellan svaga och starka radarmål.

LightHouse 3.13 EdgarTown – Synkronisering mot radarns räckvidd | Marine Electronics by Raymairne

Radarns räckvidd synkroniseras

Optimerar automatiskt radarns räckvidd för bästa visning när den är överlagrad på kartan.

LightHouse 3.13 EdgarTown – Waypoint-ikoner på Radar PPI | Marine Electronics by Raymairne

Waypoint-ikoner på Radar PPI

LightHouse 3 stöder nu Visning av närliggande waypoint-ikoner på live-radardisplayen.

PROGRAMVARUHISTORIK

Besök sidan Programhistorik för Axiom Series LightHouse 3 för en fullständig lista över nya funktioner, förbättringar och fixar.

RESURSER

MANUALER OCH DOKUMENT