LightHouse 3 Operativsystem – 3.9 programvaruuppdatering

LightHouse 3 Operativsystem – 3.9 programvaruuppdatering | Raymarine by FLIR

Annapolis, Amerikas segelhuvudstad har fått ge namn åt LightHouse 3 version 3.9, som har drygt 25 nya funktioner för seglare, cruisers och fiskare. Uppdateringen finns nu för Axiom, Axiom Pro, Axiom XL samt eS- och gS-seriernas multifunktionsdisplayer.

Alltså, vad har LightHouse 3 Annapolis? Vi hoppas att du ska hålla med om att det finns något för var och en! Fortsätt att läsa så får du veta vad.

Nya funktioner för seglingsprestanda

Seglingsfunktioner för cruisers och tävlingsdeltagare

Med LightHouse Annapolis kommer en rad nya funktioner för seglingsprestanda i LightHouse 3 inklusive laylines, polardata och nya avancerade datadisplayer.

LightHouse 3.9 programvaruuppdatering – Inbyggd polarprestandadata | Raymarine – A Brand by FLIR

Laylinedisplay i realtid

LightHouse 3.9 Annapolis har stöd för visning av dynamiska laylines på navigationskartan. När du seglar längs laylines maximeras båtens VMG (Velocity Made Good) till lovart, vilket gör segling mot vinden så effektiv som möjligt. Laylines kan anpassas att visas utifrån prestandaprofilen med fasta vinklar eller utifrån polarprestationsdata.

LightHouse 3.9 programvaruuppdatering – Inbyggd polarprestandadata | Raymarine – A Brand by FLIR

Inbyggd polarprestandadata

LightHouse 3.9 Annapolis har inbyggd polardata för drygt 200 vanliga segelbåtsmodeller. Välj ditt märke och din modell och upplev optimerade laylines för just din båtmodell. Polarprestandamål visas i den nu förbättrade Dashboard-appen.

LightHouse 3.9 programvaruuppdatering – Dashboard-app och visartavlor för segling | Raymarine – A Brand by FLIR

Dashboard-app och visartavlor för segling

Dashboard-appen är uppgraderad med nytt innehåll specifikt för segling och som fungerar tillsammans med laylines på din kartplotter. Nya dataelement och indikatorer med visare visar i vilken riktning du ska styra för att maximera VMG för lovart. Att trimma seglen för bästa prestanda är nu lättare än någonsin!

Nya funktioner för fiske

Funktioner för fiske överallt

LightHouse Annapolis har förbättringar av Raymarines belönade Axiom-system med batymetriska kartor i realtid och nypfunktioner för sonarzoomning samt reglage för områdesskift.

LightHouse 3.9 programvaruuppdatering – Konturkarta i realtid | Raymarine – A Brand by FLIR

RealBathy™ konturkarta (endast Axiom)

Med RealBathy kan du skapa detaljerade batymetriska kartor i realtid. Med hjälp av data från Axioms GPS och ekolod ritar RealBathy upp detaljerade konturer av djupet i alla sorters vatten. Och bäst av allt, för RealBathy behöver du inte köpa kartor eller prenumerera. Sjösätt bara båten i vilket vatten som helst, sätt i ett minneskort (vilket som helst) med tillräckligt med utrymme och börja göra kartor!

Nypfunktioner för sonarzoomning och reglage för områdesskift

LightHouse 3.9 Annapolis har nu stöd för intuitiv nypfunktion (pinch-to-zoom) för ekolodet på pekskärmen samt peka-och-dra för områdesskift. Med pinch-to-zoom kan du förstora ekolodsbilden för att kunna se mer detaljer och få en bättre upplösning av undervattensmål. Zoomen kan justeras steglöst upp till förstoring 8x. Du kan också peka på och dra ekolodsbilden för att föra den upp eller ner för att granska en mindre del av vattenpelaren mer detaljerat.

LightHouse 3.9 programvaruuppdatering – Nypfunktioner för ekolodsbilden och reglage för områdesskift | Raymarine – A Brand by FLIR

Nya integreringsförbättringar

Integreringsfunktioner med teknikpartners

LightHouse 3.9 programvaruuppdatering – Integrering av Yamaha Command Link Plus | Raymarine – A Brand by FLIR

Integrering av Yamaha Command Link Plus

Övervakningen av status hos dina Yamaha-motorer har nu blivit lättare än någonsin tack vare integreringen av nya Command Link Plus i LightHouse 3 Annapolis. Systemet, certifierat av Yamaha, övervakar upp till fyra motorer, inklusive tankar, och batterier i en ny Yamaha-app.

Stöd för mottagning av SR200 SiriusXM Marine Weather (endast Axiom)

Den nya SR200 InfoLINK-mottagaren möjliggör mottagning av SiriusXM Marine Weather för kunder i Nordamerika. SR200 kan bara användas med modellerna Axiom, Axiom Pro och Axiom XL.

LightHouse 3.9 Annapolis är fortfarande helt kompatibel med SR150-mottagaren som kan användas med alla Axiom-modeller samt med eS- och gS-serierna.

LightHouse 3.9 Software Update – Stöd för mottagning av SR200 SiriusXM Marine Weather | Raymarine – A Brand by FLIR

Övriga funktioner och egenskaper

Raymarines absoluta ambition är att kontinuerligt förbättra sina produkter. Tack vare de införda systemförbättringarna i LightHouse 3 Annapolis kan vi även göra oss av med buggar som har rapporterats till oss. En komplett förteckning över förbättringar och buggfixar finns på Raymarine.com under Support. I denna utgåva märks bland annat:

  • UAV-app: LightHouse 3.9 stöder nu drönarna DJI Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom
  • Ljudapp: Volymreglage i flera zoner har lagts till i FUSION:s marina källenheter
  • Dashboard-app: Mottagare för namn, monitor och kalibrering av Oceanic digitala tanknivå
  • Videospelare: Playback-video spelas in från marina kameror och värmekameror med video-via-IP
  • ClearCruise AR-överlagringar kan nu stängas av för kameror i t.ex. maskinrum och inre utrymmen
  • Språkstöd: Estniska finns nu som språkval

Manualer och programvara

LIGHTHOUSE 3, MANUALER


>