Med innovativa nya ekolod och värmekameror blir sjölivet säkrare och roligare

Med innovativa nya ekolod och värmekameror blir sjölivet säkrare och roligare

Friday, March 4, 2016


Med nya ekolod och värmekameror kan du som är ute till sjöss se längre när det är mörkt och mer under ytan

February 2015

11 februari 11 2015 - FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) har nöjet att meddela sin lansering av tre nya ekolod och två nya värmekameror med samma målsättning: att göra livet till sjöss säkrare och mer njutbart än någonsin tidigare. Med den nya värmekameran M400 med stabiliserad multi-sensor, och den handhållna värmekameran Ocean Scout™, bägge med FLIR:s branschledande teknik för termisk bildtagning, får båtfolket oöverträffade möjligheter att sikta andra båtar, undvika kollision och vara trygga till sjöss eftersom de kan se tydligt både i totalt mörker och i dåligt väder. Raymarines nya ekolod, CP570 Professional CHIRP ekolod, CP470 CHIRP ekolod och CP370 digitalt ekolod ger djuphavsekolod en helt ny definition, med tydliga bilder av betesfisk och fångstfiskarna runt dem på djupt vatten.

"Vi har byggt våra nya ekolod och värmekameror med FLIR:s senaste tekniska landvinningar för att öka medvetenheten hos dem som är till sjöss om vad som händer på ytan och under den," sade Grégoire Outters, Vice President och General Manager på FLIR Maritime. "Med tre nya ekolodsmoduler får de som är ute och fiskar till havs en tydlig och ren bild av stora och små fiskar, till och med på djupt vatten. Dessutom hjälper våra nya värmekameror M400 och Ocean Scout båtfolket att vara trygga på natten och i dåligt väder."

Den senaste i raden av FLIR:s prisbelönta M-Series-värmekameror, M400 med multi-sensor, är ett mångsidigt, högpresterande system för marina kameror av typen pan/tilt (panorera, luta) som förser dig med branschledande funktionalitet som är bäst i klassen när det gäller att se andra fartyg, personer i vattnet och navigeringsfaror, dag som natt. M400:s funktioner:

“The first Dragonfly launched in 2013 was a breakthrough that let fisherman see the underwater world with incredible fidelity” said Grégoire Outters, Vice President and General Manager of FLIR Maritime.  “Now with the expanded and more attractively priced Dragonfly range, we are making our high performance CHIRP DownVisionTM sonar technology within reach of every fisherman and boater.”

"Den första Dragonfly, som lanserades 2013, var ett genombrott som lät fiskare se världen under vattnet med otrolig klarhet" sade Grégoire Outters, vice ordförande and General Manager på FLIR Maritime. "Nu placerar vi vår högpresterande CHIRP DownVisonTM-sonarteknik inom räckhåll för alla fiskare och båtfolk med den expanderade Dragonfly-produktlinjen och dess attraktivare pris."

 • En högupplöst 640×480 värmebildtagare i kombination med en unik 3× kontinuerlig optisk zoomlins
 • High-definition Sony färgkamera med 30× optisk zoom för extra säkerhet
 • En integrerad, högintensiv LED-spotlight för säker identifiering av mål i närheten
 • Aktiv gyrostabilisering som ger stabil bild i hög sjö
 • Intuitiv joystickstyrning och förbättrat användargränssnitt
 • Radarspårning och, som tillval, videospårning (modell M400XR)

M400 börjar levereras under andra kvartalet 2015.

Ocean Scout är en robust, kompakt, handhållen värmekamera för mörkerseende som låter dig se andra fartyg, landmärken, bojar och flytande föremål i totalt mörker, något som gör tiden till sjöss säkrare och mer avkopplande. Ocean Scouts funktioner:

 • Finns i två utföranden – upplösning 240×180 och upplösning 320×240. 320-modellen har också direkt-videoutdata samt utökad räckvidd
 • En ny högupplöst LCD-display
 • Kan upptäcka föremål av en människas storlek på upp till 550 meters håll

Bägge versionerna av Ocean Scout kommer att finnas i handeln för marinelektronik i februari 2015, butikspriset för Ocean Scout 240 blir kr. 14396 SEK och för Ocean Scout 320 kr. 22,396 SEK.

Ekolod

CP570 Professional CHIRP ekolod

Med det nya ekolodet CP570 Professional CHIRP, utformat för dig som tar havsfisket på allvar, får Raymarines multifunktionsdisplayer knivskarpa bilder av havsdjupen. CP570 är utrustad med Raymarines senaste generation intelligent CHIRP-signalbearbetning, som gör att den kan se genom täta bestånd av betesfisk, identifiera språngskikt och samtidigt rikta in sig på den eftersökta fångstfisken med enastående tydlighet. Det branschledande ekolodet CP570:s funktioner:

 • Smartare automatiska känslighetskontroller gör att fiskaren kan justera ekolodets känslighet, samtidigt som intelligent brusfiltrering automatiskt reducerar brus från vattenpelaren och förbättrar målseparationen
 • Raymarines exklusiva digitala ytfiltrering visar målfisk i hela vattenpelaren
 • Två av varandra helt oberoende ekolodskanaler ger snabbare målidentifiering och upp till 4 kW kombinerad uteffekt.

CP470 CHIRP ekolod

Genom att alla de senaste signalbearbetningsframstegen från CP570 har inkorporerats i CP470 CHIRP ekolod, finns högpresterande CHIRP ekolod för djuphavsfiske inom räckhåll för alla fiskare.  CP470 stödjer två CHIRP-kanaler och upp till 2 kW total uteffekt.  CP470 ekolod som är det idealiska CHIRP-ekolodet för fritidsfiskaren har följande funktioner:

 • Intelligent filtrering ombord för tydliga, nästan brusfria bilder
 • Raymarines CHIRP-teknik med bredspektrum och ökad känslighet
 • Högupplösta bilder av målfisk och tillförlitlig bottenspårning

CP370 digitalt ekolod

Med CP370 får du oöverträffad klarhet, tydligare målfisk och automatikdrift tillsammans med den nya generationens digitala ekolodsbearbetning ClearPulse™ från Raymarine, så att fiskaren kan lägga mer tid på att fiska och mindre på att justera ekolodet.  CP370:s ekolodsfunktioner:

 • Upp till 1000 watt effekt
 • 200 kHz driftfrekvens för kustnära användning, och 50 kHz för offshore-fiske
 • Lätt att jobba med tack vare automatiserad signalbearbetning ombord

Butikspriset för CP370 digitalt ekolod blir kr. 7,196 SEK och det kommer att finnas i handeln för marinelektronik i mars 2015. Butikspriset för CP470 är kr.13,596 SEK  och kr. 15,996 SEK  för CP570. Båda kommer att finnas i handeln för marinelektronik i april 2015.

Om du vill ta reda på mer om dessa nya produkter, besök www.FLIR.com eller kom till monter 1669A på Miami International Boat Show.


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. är världsledande på design, tillverkning och marknadsföring av sensorsystem som förbättrar varseblivning och medvetenhet. FLIR:s avancerade system och komponenter används för många olika typer av termisk bildtagning, situationsmedvetenhet och säkerhetsapparatur, inklusive luftburen och markbaserad övervakning, statusmonitorering, navigation, rekreation, forskning och utveckling, processtyrning inom tillverkning, eftersök och räddning, drogförbud, transportsäkerhet, gränspatrullering och patrullering till sjöss, miljöövervakning, liksom upptäckt av hot från kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen (CBRNE). För mer information, besök FLIR:s webbplats på www.flir.se

Om Raymarine:

Raymarine, som är världsledande på marinelektronik, utvecklar och tillverkar det mest omfattande utbudet av elektronisk utrustning för fritidsbåtar och mindre, kommersiella marina marknader. De prisbelönta produkterna som är utformade för att ge hög prestanda och vara lätta att använda, finns tillgängliga via ett globalt nätverk försäljningsställen och distributörer.

I Raymarines produktsortiment finns radar, autopiloter, GPS, instrument, fishfinders, kommunikations- och integrerade system. Raymarine med huvudkontor i Fareham, Storbritannien, är en avdelning inom FLIR Systems, som är världsledande inom termisk bildtagning. För mer information om Raymarine, besök www.raymarine.se

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.se/media

11 Feb 2015

COMMENT