FLIR förbättrar Raymarines operativsystem LightHouse II med nya kraftfulla funktioner

FLIR Enhances Raymarine LightHouse II OS with Powerful New Features

Friday, March 4, 2016


Temperaturövervakning i motorrummet, antikollisionssystem och trådlös programvaruuppdatering Nu finns uppdateringar för Raymarines multifunktionsdisplayer version 15

September 2015

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) tillkännagav utgivningen av den senaste uppgraderingen av sitt uppskattade operativsystem LightHouse II för Raymarines multifunktionsdisplayer (MFD). FLIRs åtagande att förbättra båtlivet med hjälp av innovation blir nu ännu tydligare med LightHouse II version 15. Skepparen får därmed tillgång till funktioner för att övervaka motorrummet med det nya marina värmekamerasystemet FLIR AX8 och kan lättare undvika en kollision tack vare helt ny grafisk återgivning av AIS-mål. Version 15 har också stöd för direkt programvaruuppdatering via Wi-Fi för att Raymarine-användarna ska kunna hålla sig uppdaterade med den senaste tekniken.

"Vi gläder oss åt att kunna införa dessa nya kraftfulla funktioner i vårt operativsystem LightHouse II" sa Grégoire Outters, Vice President och General Manager på FLIR Maritime. "Version 15 förbättrar våra kunders situationsmedvetenhet, låter dem dra full nytta av den kraftfulla termiska bildtagningen och gör nedladdning och installation av nya uppdateringar och förbättringar otroligt enkelt."

FLIR AX8 Temperaturövervakning i motorrummet

Båtägaren kan få en helt ny överblick över fartygets mekaniska system med det marina temperaturövervakningssystemet FLIR AX8. Den lilla prisvärda AX8 enheten med sin kombination av termiska och visuella kameror kan integreras med Raymarines multifunktionsdisplayer för att hålla ett vakande öga på viktig utrustning som motorer, avgasrör och axellager. Med AX8 kan skepparen upptäcka problem innan de leder till haveri och potentiellt dyrbara reparationer. För ytterligare säkerhet har AX8-systemet programmerbara larm för upptäckt av temperaturavvikelser som kan tyda på eventuell brand, vattenläcka eller skadade slangar. AX8 är också utrustat med FLIRs exklusiva MSX®-teknik, som ger värmebilderna konturer, text och andra detaljer som finns hos visuella bilder, vilket underlättar tolkning av vad man ser.

Nya antikollisionsverktyg

I takt med att antalet båtar utrustade med AIS ökar, kan även de mest erfarna skepparna få en utmaning i att hålla reda på flera olika AIS-mål i farleder med tät trafik. Med LightHouse antikollisionsverktyg kan både experten och nybörjaren övervaka potentiellt riskabla fartygsmöten med hjälp av skärmgrafik som är lätt att tolka, så kallade målövervakningszoner. Dessa zoner kan också vara till hjälp för kommersiella fartyg och sjöräddningen, så att utvalda AIS-mål kan spåras och mötas upp. Den senaste LightHouse II-versionen har dessutom förbättrade ikoner för AIS-mål och förbättrat användargränssnitt.

Trådlösa uppdateringar

Båtägarna kan nu uppgradera Raymarines multifunktionsdisplayer med LightHouse II och tillhörande kringutrustning genom att ladda ned de senaste uppgraderingarna direkt från Raymarine via Wi-Fi. LightHouse II kan också leverera programvaruuppdateringar till Raymarines autopiloter, ekolod, instrument och radar, något som gör det lättare än någonsin att hålla sig uppdaterad med den senaste tekniken från FLIR och Raymarine.

LightHouse II version 15 finns för gratis nedladdning på raymarine.com. Du får veta mer om Raymarine LightHouse II på www.flir.com/marine.

Det marina systemer AX8 för temperaturövervakning finns tillgängligt i september 2015. Rekommenderat pris i butik, 10,396.00kr.


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. är världsledande på design, tillverkning och marknadsföring av sensorsystem som förbättrar varseblivning och medvetenhet. FLIR:s avancerade system och komponenter används för många olika typer av termisk bildtagning, situationsmedvetenhet och säkerhetsapparatur, inklusive luftburen och markbaserad övervakning, statusmonitorering, navigation, rekreation, forskning och utveckling, processtyrning inom tillverkning, eftersök och räddning, drogförbud, transportsäkerhet, gränspatrullering och patrullering till sjöss, miljöövervakning, liksom upptäckt av hot från kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen (CBRNE). För mer information, besök FLIR:s webbplats på www.flir.se

Om Raymarine:

Raymarine, som är världsledande på marinelektronik, utvecklar och tillverkar det mest omfattande utbudet av elektronisk utrustning för fritidsbåtar och mindre, kommersiella marina marknader. De prisbelönta produkterna som är utformade för att ge hög prestanda och vara lätta att använda, finns tillgängliga via ett globalt nätverk försäljningsställen och distributörer.

I Raymarines produktsortiment finns radar, autopiloter, GPS, instrument, fishfinders, kommunikations- och integrerade system. Raymarine med huvudkontor i Fareham, Storbritannien, är en avdelning inom FLIR Systems, som är världsledande inom termisk bildtagning. För mer information om Raymarine, besök www.raymarine.se

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.se/media

COMMENT