Raymarine Ray90 Modular Dual-Station VHF-radiosystem

NYTT – Raymarine Ray90 Modular Dual-Station VHF-radiosystem med AIS | Raymarine – A Brand by FLIR

Raymarines fast monterade Ray90 Modular VHF-radio tar multi-stationskommunikation och trafikhantering till en helt ny nivå när det gäller styrka, prestanda och flexibilitet. Ray90, med black-boxutförande, har en sändare/mottagare som man slipper se samtidigt som det ergonomiska RayMic-handsettet och fjärrhögtalaren ger full kontroll över radion med kristallklart ljud.

Nu med ett trådlöst handset som tillval. Ta reda på mer

RAY90, FUNKTIONER

Viktiga funktioner

  • VHF-radio med black-box och multi-stationsfunktion
  • NYTT – Trådlöst handset and och aktiv högtalare
  • Trådbundet handset och passiv högtalare ingår
  • Kan utökas till 2 st. handset
  • Inbyggd megafon och mistlursgenerator
  • Exter GPS, tillval
  • Enkel nätverkskommunikation med NMEA2000 och NMEA0183

Ray90 är utrustad med en kraftfull 25-watts sändare och elektronik av handelskvalitet för att hålla länge och leverera överlägsen prestanda. Kanalskanning, dubbelvakt (dual-watch), trippelvakt (tri-watch) och vädervarningar är standard. Tack vare att radion har klass D digitalt selektivt anrop (DSC) och integrerad GPS är det lätt att göra inställningarna för avancerad säkerhet och anrop. Ange bara din båts MMSI-nummer när du gör inställningarna så är det bara att sätta igång. För GPS-systemet krävs tillvalet GA150 passiv GPS-antenn.

RAY90, FUNKTIONER

Positionsspårning

Utnyttja Ray90:s positionsspårning för att ha koll på upp till fem DSC-utrustade fartyg som befinner sig i närheten. Deras respektive position visas automatiskt via din Raymarine multifunktionsdisplay. Håll ett öga på de andra båtarna i ditt gäng, övervaka fartyg som kan vara av intresse eller hantera din lokala flotta. I Europa stöder Ray90 ATIS-systemet på farbara inre vattenvägar.

Megafon

Med Ray90:s inbyggda megafon hörs du på däck över hamnen. Anslut mistlurstillvalet så att din närvaro blir känd med 30-watts ljudutmatning, plus 2-vägskommunikation. När dimman tätnar kan megafonen även ställas in för att automatiskt skicka ut mistlurssignaler till motor- och segelbåtar under gång och för ankar.

Vattentät och robust

Ray90:s sändare/mottagare är ingjuten i massivt aluminium för att motstå stötar och vibrationer och ha maximal värmeavledning. RayMic-handsettet har superklar bakgrundsbelysning för att lätt kunna avläsas under alla förhållanden och de extra stora knapparna ger ett säkert grepp och lätt åtkomst till de vanligaste funktionerna.

Utöka ditt system

I Ray90-systemet ingår ett trådbundet RayMic-handset och en passiv högtalarsats. Utöka ditt system med ett extra RayMic-handset och en extra fjärrhögtalare. För bullriga miljöer, välj till den aktiva fjärrhögtalaren. Det spelar ingen roll hur liten eller stor din båt är, Ray90 har all den kraft och prestanda du behöver för viktig kommunikation till sjöss.