Raymarine Ray91 Modular Dual-Station VHF-radiosystem med AIS

Raymarine Ray91 Modular Dual-Station VHF-radiosystem med AIS | Raymarine – A Brand by FLIR

Ray91 Modular VHF-radio tar dual-stationkommunikation och trafikhantering till en helt ny nivå när det gäller styrka, prestanda och flexibilitet. Ray91, med black-boxutförande, har en sändare/mottagare som man slipper se samtidigt som det ergonomiska RayMic-handsettet och fjärrhögtalaren ger full kontroll över radion med kristallklart ljud.

Nu med ett trådlöst handset som tillval. Ta reda på mer

RAY91, FUNKTIONER

Viktiga funktioner

  • VHF-radio med black-box och dual-stationfunktion
  • Inbyggd AIS-mottagare (Automatic Identification System), klass B
  • NYHET – Trådlöst handset och aktiv högtalare
  • Trådbundet handset och passiv högtalare ingår
  • Kan utökas till 2 st. RayMic-handset
  • Inbyggd megafon och mistlursgenerator
  • Tillval: Extern GPS-mottagare och DSC (Digital Selective Calling) klass D
  • Enkel nätverkskommunikation med NMEA2000 och NMEA0183

Ray91 är också utrustad med inbyggd AIS-mottagare. Använd Ray91 för att ta emot navigations- och säkerhetssändningar från fartyg som finns i närheten och har AIS, och överför dem via NMEA2000 eller NMEA0183 till kompatibla multifunktionsdisplayer. Båtar med AIS kan enkelt identifieras med namn, kurs, hastighet, kollisionskurs (CPA) och andra uppgifter om fartygets färd.

RAY91, FUNKTIONER

Kraftcenter för kommunikation

Ray91 är utrustat med en kraftfull 25-watts sändare och elektronik av handelskvalitet för att hålla länge och leverera överlägsen prestanda. Kanalskanning, dubbelvakt (dual-watch), trippelvakt (tri-watch) och vädervarningar är standard. Tack vare att radion har klass D digitalt selektivt anrop (DSC) och integrerad GPS är det lätt att göra inställningarna för avancerad säkerhet och anrop. Ange bara din båts MMSI-nummer när du gör inställningarna så är det bara att sätta igång. För GPS-systemet krävs tillvalet GA150 passiv GPS-antenn.

Positionsspårning

Utnyttja Ray91:s positionsspårning för att ha koll på upp till fem DSC-utrustade fartyg som befinner sig i närheten. Deras respektive position visas automatiskt via din Raymarine multifunktionsdisplay. Håll ett öga på de andra båtarna i ditt gäng, övervaka fartyg som kan vara av intresse eller hantera din lokala flotta. I Europa stöder Ray91 ATIS-systemet på farbara inre vattenvägar.

Megafon

Med Ray91:s inbyggda megafon hörs du på däck och över hamnen. Anslut mistlurstillvalet så att din närvaro blir känd med 30-watts ljudutmatning, plus 2-vägs kommunikation. När dimman tätnar kan megafonen ställas in för att automatiskt skicka ut mistlurssignaler till motor- och segelbåtar under gång och för ankar.

Vattentät och robust

Ray91:s sändare/mottagare är ingjuten i massivt aluminium för att motstå stötar och vibrationer och ha maximal värmeavledning. RayMic-handsettet har superklar bakgrundsbelysning för att lätt kunna avläsas under alla förhållanden och de extra stora knapparna ger ett säkert grepp och lätt åtkomst till de vanligaste funktionerna.

I Ray91-systemet ingår ett trådbundet handset och en passiv högtalarsats. Utöka systemet med en extra trådbunden station för kommunikation överallt, från tuna-tower, flybridge, styrpulten, salongen och till hytterna!

Det spelar ingen roll hur liten eller stor din båt är, Ray91 från Raymarine har all den kraft och prestanda du behöver för viktig kommunikation, säkerhet och situationsmedvetenhet till sjöss.