FLIR lanserar Raymarine Element S – displayer för navigation

FLIR lanserar Raymarine Element S – displayer för navigation

Monday, July 1, 2019


1200x628_Element-S

ARLINGTON, Va. – June 3, 2019 ARLINGTON, Va. – 3 juni, 2019 – FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) lanserade i dag Raymarine Element™ S, en ny serie av displayer för navigation. Element S bygger vidare på framgången hos FLIR:s Raymarine Element HV Series med HyperVision™-ekolod. Den har en överlägsen display som klarar alla väder, klassledande hastighet och enkel användning, samtidigt som den ger trygg GPS-navigation för den som inte vill ha eller behöver kapaciteten hos eller kostnaden för avancerade ekolod.

New - Element S in 7, 9 and 12 inch screens | Raymarine - A Brand by FLIR

Element S finns i modeller med display p å7, 9 och 12 tum som alla har ljusstarka 1500 nits skärmar med hög kontrast för utomordentlig sikt. En 64-bitars processor med fyra kärnor ger oöverträffad hastighet, vilket leder till jämnare sid- och menyövergångar och omedelbara uppdateringar av sjökortet. Element S är en pålitlig följeslagare i båten och har en snabb och korrekt inbyggd GPS-antenn på 10 Hz med stöd för sjökort från ledande företag, däribland Raymarines nya LightHouse™ NC2-sjökort, Navionics och C-MAP.

Båtförare kan förlita sig på Element S vid navigering längs trånga farleder. Systemet ger ökad medvetenhet och trygghet med tillvalet Raymarine Quantum™ trådlös CHIRP-radar eller en AIS-mottagare. Quantum ger prisbelönt Solid State-radarfunktion och Element S AIS överlagrar och identifierar ankommande mål på ett intelligent sätt. I tillägg till radar- och AIS-support har Element S Series NMEA 2000-anslutning för autopilot och VHF DSC-integration samt visning av seglingsinstrument, motordata och bränslenivå. I Element S kan du lagra upp till 5000 waypoints i 200 olika grupper, samt 50 rutter och 15 spår.

Operativsystemet LightHouse Sport i Element S är utformat för båtägare som värdesätter enkelt och smidig användning. Det har enkla menyer och intuitiva knappkontroller som hjälper båtförare att komma iväg snabbt och hålla kursen. Dedikerade knappkontroller håller skärmen fri från fingeravtryck. Livemenyer gör det möjligt att ändra inställningar eller anpassa diagram medan navigationsdisplayen ändras i realtid. De tre programmerbara snabbknapparna öppnar dina favoritsidor och med den extra stora waypoint-knappen går det snabbt och enkelt att markera intressanta områden.

Element S hjälper båtförare att undvika undervattensfaror med hjälp av en integrerad enkanalig högfrekvent CHIRP-ekolod för pålitlig bottenspårning och fiskvisning på djup ned till 300 meter. Tack vare den inbyggda RealBathy™-konturgenereringen kan även okända områden kartläggas i realtid.

Den tåliga Element S har tre års garanti och är tillgänglig från mitten av juni från FLIR:s nätverk av Raymarine-återförsäljare från 6,490 kr.

För mer information om Raymarine Element S, besök www.raymarine.se/element-series/element-s/

COMMENT