Raymarines DockSense Alert-teknik kommer att finnas på utvalda 2021 års modeller av Boston Whaler Boat

Fredag, 7 februari 2020


Raymarines DockSense Alert-teknik kommer att finnas på utvalda 2021 års modeller av Boston Whaler Boat – A Brand by FLIR

Unik assisterad angöringslösning kommer att demonstreras vid Miami International Boat Show 2020


Att lägga till med en båt kan vara nog så stressigt. Vind, strömmar och okända omgivningar kan tillsammans sätta till och med den mest erfarna befälhavaren på prov. Repor, bucklor och nära ögat-händelser vid kaj kan bli både genant och dyrt.

Raymarines DockSense Alert-teknik | Raymarine – A Brand by FLIR

Raymarines DockSense™ Alert upptäcker, visar och varnar befälhavaren när det finns hinder runt båten med hjälp av FLIR maskinseende kamerateknik och videoanalys, ungefär som de förarassisterade funktionerna i dagens moderna bilar. DockSense Alert-systemet består av tre DockSense-kameror med stereosyn och en central processor, anslutna till en Raymarine Axiom-display eller nätverk. DockSense Alert mäter avståndet till kaj, pollare och andra förtöjda båtar exakt, och tillhandahåller visuella indikatorer i realtid med en live-kamera på Raymarines Axiom multifunktionsdisplayer. Systemet ger också hörbar och visuell feedback för att varna befälhavaren i realtid för föremål nära båten.

Raymarines DockSense Alert-teknik | Raymarine – A Brand by FLIR

Boston Whaler, ledande tillverkare av osänkbara familjefiskebåtar, har aviserat planer på att erbjuda Raymarines DockSense Alert-system som förinstallerat tillval på vissa båtar av 2021 års modell, med början senare i år. Partnerskapet med Raymarine är ett exempel på Boston Whalers ständiga åtagande att erbjuda sina kunder teknik, teknik som underlättar livet ombord och innebär mindre stress och mer nöje.

Besökare på Miami International Boat Show 2020 kommer att kunna få uppleva Raymarines DockSense Alert-teknik ombord på en Boston Whaler 380 Outrage med Mercury-motor på pir 8, plats 879.

Mer detaljer hittar du på raymarine.se/docksense.