Seapilot sjökort för Sverige inkluderar nu Hydrographicas specialsjökort.

Seapilot sjökort för Sverige inkluderar nu Hydrographicas specialsjökort

Detaljerade och alltid uppdaterade kort i användarvänliga Seapilot appen öppnar upp nya tidigare svårnavigerade områden.

Fareham, UK, juli 7 2020. -Seglare i de svenska komplexa skärgårdarna kan nu glädjas åt högupplösta och detaljerade specialsjökort från Raymarine och Seapilots partner Hydrographica. Sjökorten är nu tillgängliga i Raymarine´s Seapilot app för iOS och Android enheter.

Det finns många fördelar för de som seglar i svenska vatten, speciellt för skeppare på sportfiskebåtar, fritidsmotorbåtar och segelbåtar. För det första är Hydrographicas sjökort, som är producerade med tillstånd från Sjöfartsverket och Försvarsmakten, avsevärt mer detaljerade än befintliga sjökort. Uppdateringar sker regelbundet för att alltid vara ”up to date” och tillförlitliga.

För det andra är Hydrographicas sjökort producerade över områden som i många fall anses omöjliga att navigera igenom utan lokal kännedom. Utrustad med den lättanvända Seapilot appen och Hydrographicas sjökort kan skeppare upptäcka och navigera säkert genom nya och tidigare svårnavigerade skärgårdsområden med unik natur och rikt djurliv.

Seapilot appen innehåller en mängd användarvänliga funktioner såsom väderinformation, ruttplanering, AIS mm. Den är gratis att ladda ner i basversionen med enklare funktionalitet eller kan kompletteras med Premium prenumeration som ger tillgång till samtliga funktioner. Gällande Seapilot prenumerationer på sjökort för Sverige är de nu uppdaterade med Hydrographicas högupplösta specialsjökort.

Viktigt! Användare av Seapilot som idag har äldre Hydrographica kort ska se till avinstallera dessa för att inte orsaka konflikt med de nya uppdaterade korten. Minsta lagringsutrymme som krävs är 2GB ledigt utrymme. För vissa enheter kan det vara nödvändigt att radera appen och göra en ny installation.

Mer information finns här