App med förstärkt verklighet, nu för Raymarines ekolodssystem Dragonfly-PRO

App med förstärkt verklighet, nu för Raymarines ekolodssystem Dragonfly-PRO

Friday, November 25, 2016


Nya Dragonfly-appen för smarta telefoner | Raymarine by FLIR

Raymarine har glädjen att presentera en helt ny version av sin populära mobilapp Wi-Fish som kan användas med ekolodssystemen Dragonfly-PRO och Wi-Fish CHIRP. Appen har utökats med fler funktioner och nu ingår s.k. förstärkt verklighet, Augmented Reality Viewing, för dina sparade waypoints och bästa fiskeställen.

Appen använder sig av GPS, kompass och kameran i din smartphone eller surfplatta för att visa exakt var du befinner dig i förhållande till dina sparade waypoints. Namn, symbol, bäring och räckvidd för respektive waypoint visas som dynamisk överlagring i realtid för vattnen framför dig.

Dragonfly-appen - Målsök i View Finder | Raymarine by FLIR

Med Förstärkt verklighet visas dina sparade waypoints som dynamisk överlagring i realtid av vattnen runt hela farkosten, 360°  

Panorera bara din smartphone eller surfplatta 360° utmed horisonten, så visas den exakta positionen för dina waypoints live i din kamera. Det gör det nu ännu lättare att hitta dina bästa fiskeställen och styra rakt mot dem!

Vi har också lagt till en kartvy som passar för mobilen. Nu kan du i fågelperspektiv se var du befinner dig med alla dina waypoints plottade, direkt i mobilen. Du kan enkelt välja destination och se den på kartan eller i läget Förstärkt verklighet. Appen synkroniserar nu även dina lagrade waypoints med hjälp av Dragonfly-PRO:s Wi-Fi-anslutning, så att dina waypoints alltid finns tillgängliga – till och med när du inte är ombord.

Nya Dragonfly-appen för smarta telefoner | Raymarine by FLIR  
Nya Dragonfly-appen för smarta telefoner | Raymarine by FLIR  
Nya Dragonfly-appen för smarta telefoner | Raymarine by FLIR  

Nya Wi-Fish-appens View Switcher (byte mellan olika vyer) (vänster), vyn Förstärkt verklighet (mitten) och kartvyn (höger)  

Slutligen har den förbättrade Wi-Fish-appen en ny meny för View-Switcher med fler olika sätt att titta på din CHIRP DownVision™, ekolod för målsökning av fisk, förstärkt verklighet, kartvy och en kombination av vyer. Som vanligt kan du alltid pausa och spela tillbaka ekolodet och du kan ta och dela med dig av skärmdumpar direkt från din mobila enhet.

För att använda läget Förstärkt verklighet måste du köra den nya Wi-Fish-appen på en smartphone eller surfplatta med GPS. Surfplattor utan inbyggd GPS kan fortfarande komma åt appens alla ekolodsfunktioner, men det går inte att växla till Förstärkt verklighet.

Den uppdaterade Wi-Fish-appen för mobila enheter finns nu tillgänglig för iPhone och iPad i Apple iTunes App Store. Androidversioner av appen kommer att finnas inom kort i respektive e-butiker. Wi-Fish-appen är gratis och kan användas tillsammans med Dragonfly 4-PRO, 5-PRO, 7-PRO och med Wi-Fish Wi-Fi-ekolodssystem.

Förutom att ladda ned den nya appen till sina mobila enheter, måste de som har Dragonfly-PRO också uppdatera programvaran för sitt ekolod till version 12.10, som finns på www.raymarine.com/software.

Häng med i utvecklingen! Gå till sjöss med den nya Dragonfly Wi-Fish-appen, idag!

COMMENT