Programvaruuppdatering för Raymarine Axiom: Nya LightHouse 3.2 innehåller ytterligare förbättringar

Programvaruuppdatering för Raymarine Axiom: Nya LightHouse 3.2 innehåller ytterligare förbättringar

Friday, September 29, 2017


Ett av de bästa sätten att få ut så mycket som möjligt av marin elektronik är att uppdatera programvaran när den blir tillgänglig. Gör det till en vana, och du kan vara säker på att ligga i framkant – och utan att det kostar något extra. 1200x628_Raymarine Axiom_Front

För er som är ute till sjöss och använder Raymarines Axiom-produkter innehåller programvaruuppdateringen för nya LightHouse 3.2 ett stort antal förbättringar och ger dessutom användaren en mer intuitiv, skarvfri och smidig upplevelse. 

Det är lätt att installera den nya uppdateringen via trådlöst nätverk eller PC. För att uppdatera trådlöst behöver du bara ansluta Axiom till ditt eget trådlösa nätverk eller till den mobila hotspotten på din telefon. Ja, du kan faktiskt uppdatera programvara till Axiom medan du är ute på sjön! Du kan också ladda ner Lighthouse 3.2 från Raymarines webbplats här.

Bland förbättringarna för Lighthouse 3.2 märks:

• Navionics Dock-to-Dock Autorouting, SonarChart Live och avancerade kartalternativ
• Stöd för C-MAP-kartor inklusive Easy Routing, Active Captain, högupplöst batymetri- och sportfiskedata
• Navigering med en pekning, ”Autoroute to Here” både i C-MAP- och Navionics-kartorna
• Trådlös HD-display med strömning till externa monitorer och HD-tv med hjälp av Miracast HDMI via trådlöst nätverk
• Fjärrkontroll för både Fusions och Rockford Fosgates underhållningssystem via NMEA2000
• Utökade visningsalternativ för waypoint, färgpaletter och alternativ för givarkalibrering i RealVisions 3D-ekolod
• Utökat stöd för uppgraderingar av anslutna nätverksenheter och -tillbehör

I LightHouse 3.2 finns alla funktioner som tillkom i version 3.196, inklusive:

• 3D Sonar GPS Track Mode: Detta är det nya standarddriftläget för RealVision 3D. 3D-bilden reagerar i realtid på signaler från den inbyggda gyrostabiliseringen, såväl som från GPS-systemet. När du ändrar kurs ser du också 3D-bilden ändra kurs.  När din hastighet ökar, matchar den din hastighet. När du stannar, stannar den. När du passerar runt samma område flera gånger, uppdateras 3D-bilden kontinuerligt och blir större. Passeringar som ligger intill varandra läggs ihop till en heltäckande bild av botten, struktur och vattenpelare. Fisk och agn som fanns på en plats första gången du passerade visas på sina nya platser vid andra, tredje, fjärde passeringen, osv.  Beroende på djupet där du fiskar kan systemet visa 10 minuters historik (eller mer). Djupare vatten ger dig mer tid. 

• Sonar Scroll Back: Nu kan du pausa och spola tillbaka alla ekolodskanaler i systemet. Om du pausar en ekolodskanal när du tittar på mer än en samtidigt, pausas alla och när den spolas tillbaka, spolas alla tillbaka tillsammans. Då kan du gå tillbaka och ta en andra titt, lägga till waypoints, m.m.

• Historical Sonar Sensitivity: Om du justerar någon av känslighetsinställningarna i ekolodet (effekt, filter etc.), appliceras den inte bara på ny data som kommer in utan även på all data i historiken för samma tillbakaspolning. Du kan till exempel öka eller minska ytfiltret eller effekten och plötsligt få se fisk i din •historik som inte syntes tidigare.

• 3D Waypoint Placement: Nu kan du peka var som helst på 3D-displayen och lägga till en waypoint. Det finns också en funktion här som gör att du kan finjustera waypointen så att den hamnar på precis rätt ställe.

• Trådlös anslutning till RayRemote- och RayControl-apparna för Apple- och Android-enheter

• Nya standardinställningar i SideVision och DownVision: Raymarines ekolodstekniker har justerat om standardnivåerna för målintensitet och effekt för SideVision- och DownVision-kanaler. Dessa nya inställningar innebär ökad tydlighet och kontrast utan att användaren behöver göra ytterligare justeringar. 

• Gränssnittet för autopilotstyrning i Evolution

• Utökat stöd för RMK-10 kabelanslutna knappsatsCOMMENT