FLIR presenterar nyhet inom marinbranschen i form av Raymarines navigationsteknik ClearCruise Augmented Reality

FLIR presenterar nyhet inom marinbranschen i form av Raymarines navigationsteknik ClearCruise Augmented Reality

Monday, January 14, 2019


ClearCruise Augmented Reality ger Raymarine Axiom-användare navigation på en ny nivå

WILSONVILLE, Oregon – 3 oktober, 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) levererar en nyhet inom marinbranschen genom introduktionen av Raymarine®-navigationstekniken ClearCruise™ AR (Augmented Reality), som ger förbättrad medvetenhet på vattnet för Raymarines Axiom®-multifunktionsdisplayer (MFD). Med ClearCruise AR kan Raymarine Axiom-användare fatta smartare beslut genom att fysiska navigationsobjekt överlagras direkt på Axioms HD-videodisplay. FLIR lanserade även en ny modul för videostabilisering, Raymarine AR200, som integreras med ClearCruise.

ClearCruise AR-videobilder stöds av Raymarine CAM210 HD-marinkameror och ger en Augmented Reality-vy från alla kamerapositioner på båten. Videostabiliseringsmodulen AR200 har en GPS/GNSS-sensor med hög precision och samma AHRS-teknik (Attitude Heading Reference Sensor) som används i Raymarines prisbelönta Evolution™-autopiloter. ClearCruise AR visar korrekt navigationsmarkörer i närheten, AIS-trafik (Automatic Identification System), föremål och waypoints synkroniserat med visuella bilder för direkt igenkänning samt för att förenkla komplex navigation och högtrafikerade situationer.

Den här veckan fick ClearCruise AR innovationspriset i kategorin OEM-eketronik vid IBEX-eventet i Tampa, Florida. ClearCruise AR gör sig sällskap med Axiom MFD, som fick det prestigefyllda innovationspriset vid Miami Boat Show 2017.

”Vår nya ClearCruise AR-teknik levererar en intuitiv metod för att kombinera navigationsdata med verkliga världen”, säger Travis Merrill, chef för Commercial Business Unit på FLIR. ”Med hjälp av Axioms kraftfulla videofunktioner och vår exklusiva AR200-teknik för stabilisering av videobilder, ger ClearCruise AR kaptener större trygghet vid navigering i högtrafikerade eller okända vatten”.

ClearCruise AR för multifunktionsdisplayerna Raymarine Axiom, Axiom Pro och Axiom XL för navigation är kompatibelt med den kommande LightHouse 3.7 OS-uppdateringen. Axiom-användare kan ladda ned uppdateringen på www.raymarine.com/lighthouse. HD-marinvideokameran CAM210 (695 EUR/612,50 GBP exklusive moms) är i nuläget tillgänglig via FLIRs nätverk av Raymarine-grossister och -återförsäljare. AR200-modulen för videostabilisering (495 EUR/437,50 GBP exklusive moms) och LightHouse 3.7 kommer att vara tillgängliga i oktober 2018. Om du vill veta mer om ClearCruise AR besöker du: www.raymarine.com/clearcruise.

Om FLIR Systems

FLIR Systems, som grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Wilsonville, Oregon, är en världsledande tillverkare av sensorsystem som förbättrar perceptionen och ökar medvetenheten. Systemen bidrar till att rädda liv, öka produktiviteten och skydda miljön. Med sina närmare 3 500 medarbetare är det FLIRs vision att vara ”The World's Sixth Sense” genom att utnyttja värmebilder och relaterad teknik för att tillhandahålla innovativa, intelligenta lösningar för säkerhet och övervakning, miljö- och tillståndsbevakning, friluftsliv, maskininspektion, navigation och avancerad hotdetektering. För mer information besök www.flir.com och följ @flir.

Om Raymarine:

Raymarine är världsledande inom marinelektronik och utvecklar och tillverkar det mest omfattande utbudet av elektronikutrustning för fritidsbåtar och lättare kommersiella fartyg. Företagets prisbelönade produkter är utformade för höga prestanda och enkel användning och finns att köpa genom ett globalt nätverk av återförsäljare och distributörer. Bland Raymarines produkter finns radarsystem, autopiloter, GPS, instrument, fiskletare, kommunikationslösningar och integrerade system. Raymarine är ett varumärke som tillhör FLIR Systems, som är världsledande inom värmekameror. För mer information om Raymarine besök www.raymarine.com.

COMMENT