Raymarine – för seglare, av seglare | Raymarine - A Brand by FLIR

Raymarine – för seglare, av seglare

Wednesday, September 11, 2019


cruising-case-study-1

Raymarines produktutbud utnyttjar den praktiska erfarenheten och expertisen hos maritima proffs för att göra seglingen ”enklare och säkrare” för både fritidsseglare och klubbkappseglare

Ibland kan seglare fastna så mycket i detaljerna att de glömmer att ha roligt. Allt som hjälper seglare att uppskatta tiden på vattnet och ger en trygg känsla är ovärderligt – och det är här som Raymarine kommer in.

cruising-case-study-2

”Vi strävar efter att erbjuda lösningar som gör seglingen enklare och säkrare”, betonar Greg Wells, Raymarines EMEA OEM Sales Manager. ”Enkla användargränssnitt, plug and play-produkter. Inom seglingsvärlden handlar det hela tiden om att uppfatta vad som händer runtomkring dig och produkterna vi har för det är dopplerradar, AIS och navigationsdisplayer med många funktioner. Samtliga är konstruerade för att integreras sömlöst, stärka din medvetenhet och göra tiden på vattnet mindre stressig.”

Will Sayer, Raymarines Global Product Manager, berättar gärna om fördelarna som Raymarines LightHouse 3-operativsystem erbjuder seglare. De senaste LightHouse-uppdateringarna, inklusive senaste LightHouse Bermuda, omfattar fler än 25 nya funktioner inklusive en live-display med dynamiska laylines på sjökortet och integrerade polardata för över 200 segelbåtsmodeller.

”Du kan ange fasta slagvinklar eller ta polarinformation,” säger Will, ”och det är väldigt enkelt. Du väljer bara din båt, eller en som liknar den, från en lång lista som vi har skapat. Det kan ge dig målfart, slagvinklar och mer resultatrelaterade data – och återigen, det handlar om att göra livet enklare och mer intuitivt.”

Will är lika entusiastisk inför Raymarines nästa generation av Quantum 2 CHIRP-radar. ”En av de omedelbara fördelarna är att den använder Doppler-teknik för att undvika kollisioner. Direkt när du ser ett mål färgkodas det så att du kan se om det närmar sig eller rör sig bort.”

cruising-case-study-3

”Det som är bra med Doppler,” tillägger Greg, “är att den aktiveras direkt. Det finns i princip ingen starttid, ingen fördröjning, det funkar direkt och visar var farorna finns. Det hittar till och med faror som du inte känner till.”

Will och Greg lyser båda upp när samtalet handlar om Raymarines AR200 Augmented Reality Sensor, som använder ClearCruise Augmented Reality-displayen i kombination med en kompatibel IP-kamera och överlagrar objekt direkt på Raymarines utbud av Axiom MFD. ”Med ClearCruise AR slipper du alla missförstånd när du går in i en ny hamn, vik eller på en ny plats”, säger Will. ”Om du exempelvis letar efter en viss boj kan du nu se den på en skärm framför dig med en smidig etikett.”

cruising-case-study-4

”En annan fördel med AR i segelbåtar är att ClearCruise-tekniken identifierar och visar objekt även om de är dolda för dig bakom seglen”, säger Greg. ”Det är skönt att veta att något annat håller koll åt dig.”

Komplettera detta med den förbättrade seglingsdisplayen i den senaste utgåvan av LightHouse, med prestandaförbättrande funktioner som omfattar en ny dynamisk vindmätare samt indikatorer för distans och tid till slag så blir det uppenbart att Raymarine har täckt in allt som behövs när det gäller att förbättra seglingsupplevelsen.

COMMENT