Raymarine lanserar LightHouse 4 för båtägare

Det senaste operativsystemet för Raymarine Axiom®-kartplottrar låser upp nya nivåer av användarvänlighet, personlig anpassning, egenskaper och funktioner


Raymarine lanserar LightHouse 4 för båtägare | Marine Electronics by Raymarine

Fareham, Storbritannien – 4 april 2022 – Raymarine presenterar nästa generation av operativsystemet LightHouse för alla båtägare. Nya LightHouse 4 är ännu enklare att använda, har spännande alternativ för personlig anpassning och många nya egenskaper. Som med alla uppgraderingar av Raymarines programvara är LightHouse 4 tillgängligt helt utan kostnad som en nerladdningsbar uppdatering för alla ägare av Axiom, Axiom+, Axiom Pro och Axiom XL.

Reviderade menystrukturer gör det enklare att använda den stora mängden Axiom-funktioner, med personligt anpassade bilder som alternativ är det nu möjligt för alla båtägare att göra sin båt ännu mer personlig. Övriga förbättringar innefattar utökad integration med Mercury-motorer, Sirius XM Fish Mapping och Navionics-kartor för att underlätta ytterligare för skepparen. Nya dynamiska paneler på startskärmen gör det möjligt att presentera navigations-, NMEA2000- eller SeaTalkng-informaton direkt vid start.

Oavsett om det handlar om båtturer, fiske eller segling ger den kraftfulla kombinationen av Raymarines Axiom-kartplotterdisplayer och operativsystemet LightHouse kaptenen navigationsinformation av högsta klass.

Enklare att använda

Nya operativsystemet LightHouse 4 ger en förfinad visuell upplevelse. Förenklade menyer gör att du kan utnyttja kraften i Axiom snabbare och enklare än någonsin. Längre listmenyer är nu inkapslade och mer intuitiva att läsa och arbeta med. LightHouse-appar som integrerar styrning eller ger information från marina integrationspartners som Seakeeper, Victron, Lumishore och en mängd andra kan nu startas direkt från LightHouse startskärm, och viktiga LightHouse-appar kan nu visas i konfigurationer med delad skärm. Dessutom har den viktiga MOB-touchknappen flyttats för att dela det framträdande utrymmet på startskärmen.

Mer personlig anpassning

LightHouse 4 har fler alternativ än någonsin för att anpassa hur Axiom ser ut och fungerar. Kaptener kan nu lägga till ett favoritfoto som bakgrund på startskärmen eller skapa dynamiska instrumentpaneler för att hålla sig informerade om instrument och navigationsdata i realtid direkt från startskärmen.

Viktiga nya funktioner

LightHouse 4 tar integrationen med Mercury Marine Vessel View till nästa nivå, och erbjuder aktiv avgasvolymkontroll, en ny och förfinad översiktssida för motorn, med mera.

Andra spännande uppgraderingar

LightHouse 4 innehåller en mängd ytterligare uppgraderingar, inklusive visuella förbättringar av aktiva ruttlinjer, nya nivåer av ljudstyrning och mycket mer. Av särskilt intresse för användare av Navionics kartor, är att LightHouse 4 stöder de högupplösta batymetriska data och satellitbilder som levereras tillsammans med nya Navionics Platinum plus-kartor.

Besök raymarine.com/multifunction-displays/lighthouse4, för fullständig information om det nya operativsystemet LightHouse 4 eller för gratis nerladdning.

Om Raymarine

Raymarine, ett företag inom Teledyne FLIR, tillverkar högpresterande marinelektronik för fritidsbåtar och lätta kommersiella fartyg. Raymarine, med sin 80 år långa erfarenhet av marin navigationsteknik, är idag en välkänd utvecklare av robust utformade produkter som är tillförlitliga och lätta att använda. Vårt innovationsarbete pågår ständigt för att leverera sensorer och intelligenta navigationssystem som är bäst i klassen, och båtfolkets tid till sjöss blir säkrare och roligare. Vårt utbud av marin elektronik finns tillgängligt via ett globalt nätverk av återförsäljare och distributörer. Besök www.raymarine.com för mer information.

Om Teledyne

Teledyne är en ledande leverantör av sofistikerade instrument, produkter och programvara för digital bildbehandling, flyg- och försvarselektronik samt avancerade system. Teledyne är främst verksamt i USA, Kanada och Storbritannien samt i västra och norra Europa. Mer information finns på www.teledyne.com.