Monte Carlo Yachts blir första båtbyggaren som använder Raymarine DockSense Alert

Monday, 5th October, 2020


Båtbyggare i lyxsegmentet presenterar lösning för assisterad tilläggning på nya MCY 76 Skylounge


ARLINGTON, Va. 24 september 2020- FLIR Systems, Inc. tillkännagav idag att Raymarine har ingått avtal om att Monte Carlo Yachts, som bygger lyxyachter, blir först ut med att fabriksinstallera Raymarine DockSense® Alert på sin nya yacht, Monte Carlo MCY 76 Skylounge. DockSense Alert förser MCY 76 Skylounge med den för fritidsbåtbranschens första intelligenta tilläggningsassistent som känner av föremål och rörelser, vilket ger kaptenerna möjlighet att manövrera i trånga utrymmen och utföra trygga tilläggningar.

Monte Carlo Sky Lounge 76 with DockSense | Marine Electronics by Raymarine

Monte Carlo Yachts, det omtalade italienska varvet som bygger prisbelönta motorbåtar, fokuserar på att leverera specialanpassade kundupplevelser med varje modell. På kundens begäran samarbetade Raymarine nära med Monte Carlo Yachts konstruktörer för att skapa en DockSense Alert-lösning med fem kameror som ger kaptenen på MCY 76 Skylounge en unik situationskännedom. DockSense Alert är fullt integrerad i MCY 76 Skylounges Raymarine Axiom XL-system och förbättrar tilläggningsperspektivet samt uppsikten generellt runt fartyget. Samtidigt ger DockSense Alert smarta hörbara och synliga varningar för att informera kaptenen när ett föremål befinner sig nära fartyget, vilket förenklar hela tilläggningen markant.

”Vi har åtagit oss att göra båtlivet säkrare och roligare för alla ombord”, säger Gregoire Outters, General Manager för Raymarine-affärsenheten hos FLIR Systems. ”DockSense Alert tilläggningsassistent är en ny innovationskategori för båtbranschen och vi är glada över att samarbeta med Monte Carlo Yachts och andra båtbyggare i världsklass för att fortsätta tänja på gränserna för båtdesign och teknik.”

DDockSense Alert-system för båtvarv är nu tillgängliga för integration. Båtvarv och integratörer kan lära sig att skapa en skräddarsydd DockSense Alert-lösning genom att besöka www.raymarine.se/docksense.

Om FLIR Systems, Inc.

FLIR Systems, som grundades 1978, är ett världsledande företag inom industriteknik med fokus på intelligenta avkänningslösningar för försvar och kommersiella tillämpningar. FLIR Systems vision är att vara ”The World's Sixth Sense” och utveckla teknik som hjälper till att fatta mer välgrundade beslut som räddar liv och försörjning. För mer information besök www.flir.com och följ @flir.

Om varumärket Raymarine

Raymarine, ett varumärke som tillhör FLIR Systems, tillverkar högkvalitativ marinelektronik för fritidsbåtar och lättare kommersiella fartyg. Med ett arv inom navigationsteknik för fartyg som sträcker sig över 80 år är Raymarine-produkter idag kända för sin användarvänlighet, tåliga design och tillförlitlighet. Vi jobbar kontinuerligt med utveckling av klasledande sensorer och intelligenta navigationssystem som gör båtfolkets tid på vattnet säkrare och roligare. Vårt utbud av marinelektronik finns att köpa genom ett globalt nätverk av återförsäljare och distributörer. Mer information finns på www.raymarine.se.

Om Monte Carlo Yachts

Monte Carlo Yachts är ett genuint italienskt företag både när det gäller ledning, konstruktörer och hantverkskunskaper. Företaget skapar tidlösa motorbåtar i lyxsegmentet med stöd av franska Groupe Beneteaus industriella styrkor.MCY-utbudet omfattar för närvarande MCY 66, MCY 70, MCY 76, MCY 80, MCY 86, MCY 96 och MCY 105. Dessutom har Monte Carlo Yachts berikat sitt sortiment med nya MCY Skylounge Collection som inkluderar MCY 70 Skylounge och nylanserade MCY 76 Skylounge.