Nya Ray52 VHF, bekvämt och tryggt till sjöss

Nya Ray52 VHF, bekvämt och tryggt till sjöss

Tuesday, May 3, 2016


Raymarines nyaste kompakta VHF-radio har inbyggd GPS, är lätt att installera och ger tillgång till de viktigaste DSC-funktionerna

April 2016  

NYA Ray52 VHF med inbyggd GPS | Raymarine by FLIR

Det senaste tillskottet till Raymarines utbud av fast monterad radio är kompakta Ray52 VHF med inbyggd GPS-mottagare. Ultrakompakta Ray52 passar perfekt om det är trångt vid styrpulten, den får plats i stort sett var som helst. De extra stora reglagen och den stora bakgrundsupplysta LCD-displayen gör den lättanvänd, dag som natt.

Varför VHF med inbyggd GPS? Det handlar om säkerhet och bekvämlighet.

Liksom alla fast monterade marina VHF-radioapparater på marknaden idag, är Ray52 utrustad med DSC (Digital Selective Calling), klass D. DSC kan användas för att tyst anropa ett annat fartyg utrustat med DSC eller för att skicka din position till en annan båt. I ett nödläge sänder också den DSC-utrustade radion en nödsignal med namn och plats för din båt till andra fartyg och till myndigheter i området. Denna värdefulla säkerhetsfunktion fungerar bara om din VHF-radio är ansluten till GPS eller har inbyggd GPS-mottagare.

Med sin inbyggda GPS-mottagare med 72 kanaler är DSC-funktionen i Ray52 klar att användas direkt när den tagits ur förpackningen. Den behöver inte anslutas till någon annan elektronik ombord. Det enda du behöver göra är att ange din båts MMSI-nummer i radion för att aktivera DSC. När det är gjort kan du ingå i DSC-systemet som ger dig bekvämlighet och säkerhet.

Nya Ray52 kommer ut till Raymarines återförsäljare runt om i världen från och med denna månad.

COMMENT